lauantai 28. huhtikuuta 2012

Fiksu tamma ♥

Rölli pääsi eilen taas Sukulan leikkimökkiin sidottuna viettämään ulkoilmaelämää.. Roosa pääs touhuamaan Saken kanssa ja tietty ne nyt välillä Rölliäki kurmuutti. Nami oli päässyt pitkästä aikaa pellon viereen isoon tarhaan, olikohan ollut Violan kanssa pihalla? Ainakin jalat olivat melko paljon kuivemmat (tai siis, mutaa ei ollut polviin asti), mutta pesin silti talliinpäästyämme ensimmäisenä ponilta jalat ja vähän häntääkin, ennenkuin siirryttiin käytävälle harjauspuuhiin. Voi sitä kuivan mudan määrää! Tuntui, että oli silmät ja korvatkin täynnä mutapölyä, karvaakin sentään lähti jonkin verran, voisi kyllä lähteä jo reippaamminkin. Päätin tänään lähteä matkaan normisuitsissa, kun poni on noiden kuolaimettomien kanssa vähän heilutellut päätään ja jos ei tee sitä nyt kuolainten kaa, niin sit tarvii testata vielä löysempää säätöä turparemmiin noissa kuolaimettomissa.


Käytiin ensin pieni kävelylenkki tiellä ja päästiin tänäänkin tarhaan treenaamaan. Otin tavoitteeksi, että poni rupeais reagoimaan siirtymisissä istuntaan ja mielellään myös kääntäessä. Yllätyin oikein, kuinka nopeasti vastaamista rupesi tapahtumaan, kun vain teki toistoja, hiljentämisessä aloitin istunnalla, seuraavaksi lisäsin pientä polvella puristamista, jonka jälkeen ääni ja jos ei vieläkään pysähtynyt, niin kevyesti ohjasta, jotka muuten matkusti vapaina. Eteenpäin menossa taasen ensin istunta, sitten pohje ja lopuksi ääni. Kääntymisissä istunta, pohje, ohja. Loppuviimein päästiin jo kaikki siirtymiset pelkällä istunnalla - eli pysähdyksestä käyntiin, käynnistä pysähdykseen, käynnistä raviin ja ravista käyntiin! Ihan uskomattoman fiksu rakas tamma!


Mentiin sitten vielä maastoilemaan, jossa pyrin tekemään siirtymiset yhä samalla kaavalla, toki mennessä pysähtymiset ja takaisinpäin tullessa eteenpäinpyytävät avut meni parhaiten läpi pienimmästäkin vihjeestä, mutta eipä tuolle kovin suuria apuja tarvinnut missään kohtaa antaa. Otettiin vähän mäkilaukkoja, ensimmäinen pätkä tosin oli varmaan jotain ristilaukan ja sivuttaishyppypyppyjen sekoitusta, kun tuntui selkään niin häröltä.. Roosa otettiin myös lenkille mukaan ja Nami sai totutella siihen, että karjun koiralle ohjeita myös selästäkäsin - vähän se otti siitä virtaa itseensä, muttei pahasti. Laukasta poni siirtyi äkkiä takaisin raville jos horjahdin turhasti eteenpäin ja tästäkin annoin kovasti kehuja ponille. Tosin se innostui jo laukkaamisen hurmasta niin, että takaisinpäin tullessa sain hetken aikaa pidellä, ettei olisi kokoajan laukkaillut :D Tulin myös hiittikseltä poistuessamme alas selästä, että poni taas vähän rauhallisemmin saisi kävellä loppukäynnit ja pystyisi oikein rentoutumaan, kun se käveleminen vain on niin tylsää kotiopäin. Pihassa vielä vähän kuvaamista varusteissa tuoretta ruohoa maistellen, tallissa purin ponilta varusteet, harjailin hikiset karvat suoriksi ja mentiin pihalle vielä syömään vähän lisää tuoretta ruohoa ja ottaan pari kuvaa vielä ennen kuin laskin takaisin tarhaan Namin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti