keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Agilitydreeveri Rölli

Tänään oli Röllin eka virallinen kerta agilityssä, jos ei lasketa maneesillaoloja, kun se kokeili putkea ja harjoitteli muiden suoritusten katselemista.. Ilkalla oli Roosan kanssa tänään kanakoirien tottis-treenit, jotka alkoivat tuntia ennen meidän agilitykurssia, eri paikoissa tietenkin. Me sitten käveltiin Hurrikaanilta Pilvenmäelle Röllin ja tyttöjen kanssa kaikessa rauhassa ja seurattiin kouluttajan treenejä oman koiransa kanssa ennen meidän treenien alkua. Kevyesti etenkin Senja yritti parhaansa mukaan häiritä meidän toimintaa, mutta tehtiin sitten lapsi kainalossa, jos ei muuten meinattu saada rauhaa.

Tänään oli tutustumista esteisiin, otettiin hyppyä ja kahta perättäistä hyppyä, keppejä (apuverkoilla), putkea, rengasta ja kontaktia puomilla sekä loppuun puomi kokonaan "molempiin suuntiin". Varasin meille lihapullia messiin, koska Rölli on kuitenkin todella ahne ja vaikka jostain syystä mulla luottoa sille löytyykin, niin sen verran varman päälle pelasin, etten noita norminappuloita mitä kotioloissa annetaan myös palkkana, edes koettanut nyt tarjota kuin kontaktiharjoituksissa (ja tuntuivat kyllä menevän hyvin ainakin siinä). Moisia herkkuja ei oo Rölli tainnut muuten edes saadakaan ja niiden eteen kyllä tehtiin ja niin hienosti!

Muuten meni kaikki suoraan oikein hienosti, hypyt, putki ja kepit namikupilla, rengas ja kontaktit sekä puomi sit ilman. Renkaasta Rölli ei meinannu eka uskaltautua lävitse, mutta laskettiin sitä sitten sen verran, ettei ollut kovinkaan paljoa irti maasta (ehkä joku 10cm renkaan alareunan ja maan välissä). Ekat pari läpimenokertaa oli vähän haparoivia, mutta sitten mentiinkin reippaasti ja innolla eestaas lentelevien lihapullien perässä, eikä Pinjan viskelemät hiekatkaan häirinneet menoa (Pinja tais luulla et heitellään vaan jotain mitä käteen sattuu ja rupes viskeleen hiekkaa..). Kontaktit meni ok, niitä toki tarvii kotona koettaa reeniä reippaasti (ja ottaa Roosankin kanssa!), eka kerta puomia pitkin jännitti ihan törkysesti ja melkein hyppäs alas, mutta sain houkuteltua eteenpäin ja toinen kerta menikin jo paljon sutjakammin.

Ehkä tää oli vaan joku ekan kerran huuma tai lihapullien himo tai joku, mutta ai että kun olen tyytyväinen! Kuinka se voikin olla noin fiksu pikku-ukko halutessaan! Tekis mieli vaan kokoajan palluttaa sitä ja kertoa, kuin hieno se on :D Huomenna en tie, mennäänkö molempien koirien kera perustottelevaisuuteen Kennelkerholle, mutta perjantaina ois Röllillä sitten ensimmäinen kerta akitottista taas Pussikoirilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti