maanantai 21. toukokuuta 2012

Tänään kotitreeniä ja ratsastusta

Päätin päivällä ottaa molempien koirien kanssa pihalla pienet harjoitukset, kun sisällä mulla oli kaksi apukouluttajaa ja toinen koira aina jaloissa pyörimässä, niin ei oikein tullut toimineeksi.. Ensin otin Roosan pihalle, sillä tuntui olevan motivaatio aika kateissa, vaikka sai palkkaakin onnistumisista - kuitenkaan en uskaltanut lähteä sitä villitsemään, koska sillä menee sitten taas niin herkästi överiksi touhu. Seuratessa se otti kyllä ennennäkemättömän hienosti kontaktia, mutta itse seuraaminen taas kärsii siitä kontaktinpidosta, kun sillä kroppa ajautuu jonnekin kauas sivulle. Kuitenkin muutamia onnistuneitakin askeleita saatiin ja niistä palkka. Sitten se sai treeniä paikkamakuuta sen aikaa, kun etsiskelin jotain tykötarvetta esteiksi ja sain kyhättyä kaksi esteenkuvatusta pihalle, joilla harjoiteltiin perushyppyjä, takaakiertoa ja joitain "yhdistelmiä" kun esteet olivat about T:n muotoisesti toisiinsa nähden. Kaikki meni kyllä hyvin, Roosa teki mitä pyydettiin, mutta ei ollut kyllä aivan oma energinen itsensä.

Röllin kanssa sitten otettiin myös seuraamista, paikkamakuuta, luoksetuloa. Meni todella hienosti <3 Seuraamiset nyt ei ole sillä vielä erityisen pitkäjänteistä toimintaa ja sitäkin joutui hieman leikittämään alkuun, että rupesi oikein innostumaan. Sitten kun mentiin sen kanssa esteelle, niin johan oli poika innoissaan! Otettiin ihan vain yhtä hyppyä, sekä niin, että lähdettiin yhtä matkaa, että siten, että jätin Röllin esteen toiselle puolelle odottamaan lupaa. Molemmat sujui kuin tanssi! Mietiskeltiin myös Röllin kanssa hieman takaakiertoa, ja muuten se ohjautui aika kivasti, vaikkakin esteemme toisena kannattajana toimineen tuolin jalassa oli ilmeisesti mielenkiinnostavia hajuja.. olin todella tyytyväinen!

Sitten pääsin vielä ratsastamaan! Ilkka jäi tyttöjen kanssa kotiin ja lähdin ihan yksin Sukulaan, harvinaislaatuista. Nami on ilmeisesti pysynyt taas aidoissa, kun oli päässyt rinnetarhaan Violan kanssa maistelemaan niukkaa tuoretta kasvustoa. Poni tuli kuitenkin innolla luokse ja oli tyytyväisen oloinen, kun pääsee töihin. Harjasin taas melko kasan karvaa irti siitä, etuosastaan Nani rupeaakin olemaan jo kohtalaisen karvaton, mutta kyljet ja takaosa on yhä melko lämpimän kerroksen alla :D Selvittelin hännänkin kunnolla, koska aikeissa oli pestä poni lenkin jälkeen. Päätin tänään laittaa sille kuolaimet suuhun ja kokeilla selkäännousua välillä oikealta puolelta. Selkäännousussa ei ongelmia, vaikka poni muutoin ei oikein olisikaan jaksanut seisoksia paikoillaan. Aikamoinen tuuli kävi, ja kun ensin lähdettiin Sepolle päin, meinasi poni välillä tehdä täyskäännöksen, mutta aika kivuttomasti lähes pelkällä istunnalla kuitenkin jatkoi taas matkaansa - vain suunnanmääritykseen tarvittiin vähän ohjaa. Lopulta käännyttiin takaisinpäin muutaman sadan metrin päästä ja suunnattiin asvalttitielle, koska halusin kokeilla ekan kerran, miten asvalttitien reunaa kulkeminen sujuisi.

Yksi auto tuli meitä vastaan, eikä Nami siitä välittänyt, muutoin kyllä sillä oli yhä sellainen fiilis, et voitaisko kuitenkin mennä takaisinpäin, jokin tuntui arveluttavan. Järvenrannan tielle päästyämme pöläytimme korppiparven lentoon ja otimme pätkän ravia. Sitten mentiin vähän pellolle/laitumelle kurvailemaan ja voi vitsit olin taas tyytyväinen tammaan <3 Se toimi niin hienosti pelkällä istunnalla, että vaikka ekan kerran ponin elämässä mentiin ohjat (melkein) tuntumalla, toimi se silti siirtymisissä ja kääntymisissä vain istuntaa käyttäen. Otettiin siellä kaikenlaisia siirtymisiä pys-käynti-ravi-laukka-välillä - laukannostoon Nami sentäs tarvitsee kyllä ääniavun ja se on kyllä innokas! Se malttaa odottaa rauhassa lupaansa, mutta luvan saatuaan ampaisee kyllä aika kyytiä menemään! Tarpeeksi kauan "väännettyämme" jatkettiin järvenrannanlenkkiä eteenpäin ja annoin Namin ottaa vielä tiellä yhden laukkapätkän, kun se tuntui sitä niin odottavan - siinä vaiheessa oli pakko testata "lännentyyliin" menoa ja istuin satulassa jonkunsortin takakönössä, oikein kunnolla perseelläni, ohjat yhdessä kädessä löysänä roikkuen ja toinen käsi sivulla roikkuen :D Jostain syystä Nanin mielestä naapuritallin tarhat ja hevoset olivat jännittäviä ja se ei ole tainnut vieläkään tajuta, että jos tehdään järvenranta lenkkinä, ei tarvitse palata omia jalanjälkiä takaisinpäin, vaan oli kääntymässä takaisin tallillepäin aika-ajoin vielä alle puolen kilsan päässä tallista :D Niillä main tulinkin jo itse alas selästä ja käveltiin loppumatka yhdessä.

Ei se oo ihan lihapulla enää <3
Tallissa sitten poni pääsi vaahtopesulle, ei ollut tosin erityisen tyytyväinen asiasta, mutta vähän taisi sentäs lohduttaa, kun sen jälkeen pääsi hetkeksi napsimaan tuoretta tallinnurkille. Otin myös kaikki meidän suitset sekä myös silat ohjineen ja remeleineen kotio, että putsaisin ne oikein kunnolla sitten ja laitoin satulahuovan sekä silapehmusteen pesuun. Nyt sitten mietinkin, että otetaanko seuraavaksi satulan alle tuo satulan "oma" vaaleanpunainen huopa vaiko Hööksiltä ostettu ihana omenanvihreä huopa.. siloihin kuitenkin saadaan sitten vihdoin suitsien (tai lähinnä otsapannan) kanssa yhteensopiva puna-valko-musta pehmuste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti