keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kevät vai ei kevät?

Tahdoin maanantainakin liikuttaan Nami ja olin etukäteen vähän harkinnut, että kävis toisen kerran ajamassa - mutta koska kärryt olivat taas päätyneet sen samaisen pellettisäkin ja toisten kärryjen taakse, totesin etten jaksa ruveta niitä sieltä kaivamaan ja mennään vähän selästä käsin sitten. Yöllä/aamusta oli satanut uutta lunta ja jo tarhasta hakiessa totesin, että aika tehokkaasti jää tilsoja Namin kavioihin, mutta ajattelin, että kokeillaan silti käydä vähän edes jossain. Pöllyttelin tallissa ensin irtoavaa karvaa pois ponista, selvittelin hännän (oli taas vähän paskainen! Johtuikohan se siitä, että käytiin ajamassa? Vai keväästä? Vai henkimaailman asioista?) ja harjan ja lopulta rupesin satuloimaan. Aivan, ja vaihdoin uuden riimun päähän, kun ärsyttää nuo riimut, joita ei saa turvalta auki.

Ilkka tuli vähän katselemaan touhua kun satuloin ja hääri lähimaastossa selkäännoustessani sennäköisenä, että vähän ehkä stressasi mitä tulee tapahtumaan :D Noh, kaikki sujui rauhassa ja lähdettiin taas liikkeelle vasta pyytäessäni sitä, poni myös tuntui reippahalta, vähän toki reippautta siivitti myös (ex-) tarhakaverin riehuminen tarhassaan sekä Severin pultit omassa tarhassaan. Noh, alkumatka meni reippaan rauhallisesti, kun tilsoja kertyi ja vissiin lumen takia maastossa oli joitain pieniä mörköjä. Ajattelin ensin, että mennään Askontielle, mutta siellä oli lumen alla vielä jää, eli käännyttiin takaisin. Sitten ajattelin, että mennään hiittiksellepäin, mutta se oli sennäköinen, että jos jossain, niin siellä niitä tilsoja vasta tuleekin ja kun pohja näytti pehmeältä, olisi meno todella raskasta, eli taas käännös takaisinpäin. Hiittikselle vievän tien (tai hiittiksen alun, miten vain) alkupäästä oli sitten Mäkikyläntie lanattu Sukulantielle asti, joten ajattelin, että lähdetään sinne, kun oli sula eikä täten olisi tilsaongelmaa.

Nami sitten vähän leikki pöhköä ja lopulta matka tyssäsi mäen päälle, kun Sukulantien risteystä ennen hyöri bobcatteja ja jotain muita koneita (joista Nami ei ois talutettuna viisannut mitään..), siinä peruuteltiin, siksakkailtiin, välillä päästiin vähän eteenpäin ja taas tyssättiin - tekipä poni yhden pienen pukkihypynkin! Aika kauan siinä oltiin, kunnes päätin tulla alas satulasta ja taluttaa ponin sinne, minne asti olin päättänyt vähintään päästä. Siinä sitten taas takaisin selkään ja jonkunsortin eteenpäinvievällä käännöksellä takaisin tallillepäin. Tallinsuuntaan sitten vähän ravailtiin ja tällä kertaa onnistuin keventämisessäkin kohtalaisen hienosti, vaikka olen yhä sitä mieltä, että itselleni on ainakin miellyttävämpää, kun istun alhaalla, eikä ponikaan ole sitä protestoinut edes jännittymällä. Ilkka oli Pinjan kanssa aitassa ja Severi riehui tarhassaan, joten vähän jännittyneisyyttä niillä kohdin oli menossa, kuitenkin päästiin ilman hölmöilyjä siitäkin kohdasta, ohitettiin talli tietä pitkin ja käännyttiin peltotien risteyksessä takaisinpäin ja lopetettiin lenkki pihalle.  Pinja tuli taas vähän harjailemaan Namia kun olin riisunut siltä ensin varusteet ja päälle vielä vähän "hieroin" lavan alueelta ja satulan alta ja tuntui tamma oikein nauttivan. Nypin myös irtoavia karvoja takajalkojen välistä ja sisäpinnoilta, jonka jälkeen heivasin Namin takaisin tarhaan - tällä puolentunnin lenkillä kun ei jostain syystä tullut edes hiki..


Maanantaina kävin Röllin kanssa vielä hölkkälenkillä, mutta se oli kyllä aika huono siinä yksinollessaan! Mennessä se vielä vähän siivittikin mun menoa, mutta takaisintullessa se oli jo tylsistynyt ja koetti vain haistella tienvierustaa.. eikä sentään tehty kuin n. 5km lenkki, josta hölkkää n. 2km. Ja taas se perhanan ärsyttävä narussaan räksyttävä ja melkein tielleasti pääsevä sekarotuinen vanha koira oli pihallaan ja sen ohi Röllin kaa pääsy on tuskaa! Tiistaina Rölli pääsikin anoppilaan taas narunjatkoks sillä aikaa kun olin töissä ja Roosa oli jätetty kotio - jossa se oli syönyt mun hoitolaukun! Kallis laukku ja sitä ei oikein kyllä korjatuksi saa :F Sain aika paljon itseäni hillitä, etten ottanu Roosaa raivelista kiinni ja ois pyörittäny sitä vähän.. se keksi noiden eteisessä olevien laukkujen syömisen ton sairaslomansa aikana, kun oli vähän turhautunut jo loppuajasta. Näköjään jäi vaihde päälle.. nyt on siis syöty mun työlaukku, hoitolaukku ja lisäks yks tavallinen käsilaukkukin. Noh, tiistaina Roosa pääs illalla Ilkan kanssa etsimään kettua/supia ja harjoitteleen vähän muutenkin hakua.


Tänään sitten sain koirista parit kevätkuvatkin ja uskalsin jopa Röllin antaa olla ilman kahleita, kun oli niin hieno <3 Samointeinhän se ois varmaan karannut, jos oisivat vapaa-"käskyn" alla olleet, mutta istu-maahan-paikkautettuna oli enemmän kuin hienosti! Ilmoittelin myös Rölliä agilityyn ja tottikseen ja myös Roosan jatkamaan agilityä.



Vissiin joku haju jossain..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti