perjantai 12. lokakuuta 2012

Iltalenkillä

Pääsin eilen tallille vasta kun alkoi hämärtää ja poniressukkakin taisi luulla pääsevänsä iltaheinien pariin hakiessani sen tarhasta.. Otettiin talliinmenomatkalla muutamia pysähtymisiä ja peruuttamisia ja tallissa laitoin ponin naruihin - kummankaan pää ei ois kestäny kunnon seisomisharjoituksia, kun ponin mielessä on vain iltaruuat. Aika mutainenkin poni oli..

Varustin ponin jalkaheijastimilla sekä heijastinrintaremmillä, kärryissä om lisäksi aisoissa ja takana heijastimet. Puin myös itselleni heijastinliivin. Poni oli reippaalla tuulella ja otettiin ensimmäinen hölkkäpätkä jo hiittikselle noustessa. Muutoinkin mentiin pääasiassa ravia tai hölkkää matkalla, mutta kyllä siellä pari käyntipätkääkin oli välissä. Nani reippaili aika hyvänoloista vauhtia - tai sitten pimenevä ympäristö loivat illuusion vauhdista..

Eka jännä tilanne tuli, kun hiittistä lanaamassa ollut traktori tuli meitä vastaan ja sen ja (kohtuusyvän) ojan väliin jäi vain hieman kärryjä leveämpi väylä. Sokaistumisesta tyrmistynyt poni koetti suht rauhassa ensin ehdottaa täyskäännöstä, mutta toisesta kehoituksesta lähti jo ohittamaan traktoria. Aikalailla sain pitää traktorinpuoleisen ohjan kiinni, mutta ojalta vältyttiin! Traktori tuli vielä toisen kerran vastaan loppulenkistä ja silloin oli törmäys lähellä.. Täten laitoin ostoslistalle kypäräheijastimen ja suitsiin heijastimet. Lähinnä otsapantaan ja ohjiin, kun turpahihnaa ei ole.

Mietiskelin myös, pitäiskö seuraavalla kerralla koettaa ajamistakin noilla kuolaimettomilla..? Tallissa totesin, että kyllä se lenkki reippaammin taittui kuin viimeksi, sillä nyt päästiin vajaa 10min nopeammin lenkiltä kotio edelliseen samaan verraten! Ja ilman hikeä! Huomenna ois ponilla vuolupäivä, toivottavasti on kiltti, kun vuolijalla rupeaa jo raskausmaha "painamaan".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti