maanantai 8. lokakuuta 2012

Ensimmäiset väistöharjoitukst

Käytiin tänään ponin kanssa 7km lenkillä ratsain. Pinja halusi taluttaa Namin tarhasta sisälle, mutta onneksi ei haitannut, että myös minä pidin narusta kiinni. Sain myös ei-niin-tehokasta harjausapua, kunnes laitettiin Pinnille kypärä päähän ja sai istua lopun harjausajan selässä - hetkeksi myös Senja liittyi seuraan (kuva tosin toissakertaisen ajolenkin jälkeen otettu, kun lapset tahtoivat vielä "ratsastaa").

Sateisessa kelissä lähdettiin matkaan, tarkoituksena tarkistaa yksi uusi mahdollinen kärryttelyreitti. Poni koetti taas napsia kaiken mahdollisen ruuaksi kelpaavan ja pyrki vaeltamaan reunasta reunaan, josta sitten päätin, etten odotakaan väistöharjoitusten aloittamisessa lenkin jälkeiseen aikaan tallipihalle maastakäsin, vaan kokeilin piruuttani, miten homma onnistuisi suoraan selästä. Ja sehän onnistui! Helpommalla poni väisti vasemmalle, mutta pienen yrittämisen jälkeen onnistui myös oikealle. Ihan huisin taitava Nani!

Reitillämme olikin laitettu yksi portti kiinni, mutta selästäkäsin sen pystyy ohittamaan - kärrytellen ei sitten taas tarvitse miettiä ko. reittiä menevänsä. Ajattelin sitten, että mennään Kennelkerhon parkkikselle pyörimään, mutta sinnekään ei päässyt, kun tielle oli syntynyt mittava vesistö ja pelkäsin kumoutuvani uimaan jos olisin päästänyt ponin hyppimään ja liukastelemaan jatkaaksemme matkaa. Mentiin sitten vielä yhtä tietä pätkän matkaa ja siinä testasin myös laukannoston toimivuutta vieraassa maastossa poispäin kotoota kulkiessa - onnistui sekin hienosti ilman kummempaa kannustusta!

Reitti oli tosin paikoitellen aika ilkeä ponin kavioille, kun tiellä oli isolohkareista irtosoraa, joka selkeästi teki ikävää. Takaisinpäin kulkiessa säikäytimme yhden kauriin ja hiitiradalla ponia vähän jännitti käynnissäoleva rekka, jonka kyydissä oli metsätyökone - siitäkin päästiin hyvin ohi hetken mietinnän jälkeen, vaikka ojan ja rekan välissä oli vain naftisti poninmentävä tila. Onneksi ei oltu kärryillä, ei oltais mahduttu..

Harjaamisen jälkeen viskasin ponin kera pienen heinätupon pihalle takaisin. Rohkaisee kyllä ponin kunnon puolesta, että kohtalaisesti ravia ja parit laukkapätkät sisältävä ratsastuslenkki ei nostanut edes hikeä pintaan! Lauantaisella ajolenkillä ponille tuli hieman hiki, mutta päivä oli kyllä lämpimämpi ja Namilla on jo aikamoinen karva! Silloin mentiin myös koko lenkki aika reippaasti ja suurimmalti osalti ravissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti