sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Poninihmettelijöitä

Kaverit kävi tänään kattomassa Astaa (noh, Juttahan sen mun kanssa kävi hakemassa, mutta mukana oli kaksi uteliasta, jotka eivät ole vielä livenä nähneet) ja samalla sitten sain kokeiltua tuota modaamaani shettiskoon riimua - ja nyt se oli jopa ihan hyvä! Otettiin pieni talliin, kun oli kerrankin kuiva ja pääsi vähän harjaamaankin. Oli nyt rauhallisemman oloinen, mutta toisaalta, myös ruokintapalvelu toimi, kun Pinja ja Senja heti ekana innolla hakees heiniä toiselle, olipahan sitten tekemistä ponillakin. Harjasin lähinnä kaulasta ja selästä + kyljet, takajalkojen kanssa oli melko kipakkana, kun edes kinnertä lähestyi ja mentiin useampikin voltti potkien (noh, Asta vain potki), kun totuteltiin pikkuhiljaa ja harja irtosi jalasta vasta kun poni seisoi neljällä jalalla. Eli kyllä kaiken tuon rauhallisuuden ja lievän ujouden takana piilee myös kipakkuus!


Kun heinät oli jotakuinkin syötynä, mentiin saattamaan kaverit autollensa ja jatkettiin siitä sitten sama lenkki, kun viimeksi tehtiin, eli puutarhan ympäri, mutta vain toiseen suuntaan. Todella hienosti ainakin tuo lenkki menee ilman suurempia jännityksiä. Yksi spurtti tuli matkaan, kun katseltiin tiellä naapuritarhojen hevosia ja Severin saadessa spurttikohtauksen sävähti Astakin juoksemaan, mutta pysähtyi kauniisti, kun narusta loppui pituus - taluttelin sitä aika pitkällä narulla, niin oli ehkä metrin verran tilaa hypätä eteenpäin ennenkuin rupesi kiristymään. (tai no, pari metriä, koska poni oli "takamaastossa" lähtiessään). Parit peruutukset otin vielä ennen tarhaanlaskemista ja sitten tarhassa vielä vähän rapsuttelin kaulantyvestä ja rinnasta ja voi että kun tuntui kutiavan.


Jatkossa siis keskityttäneen pikkuhiljaa tuohon jalkojen koskemisen siedättymiseen, että sitten uskaltaa ruveta ottaan lapsiakin mukaan harjailemaan - niin kauan kun jalat ovat herkkä paikka, ei oikein viitsi, kun eivät nuo vielä osaa väistää.

 Ai niin, Rölli oli metsällä, kilometrejä 25-30 ja kolme eri rusakkoajoa, joista yksi saatiin, yhtä ammuttiin, mutta ei sitten saatu - sitä käytiin vielä varuuksi Roosankin kanssa etsimässä, muttei löytynyt, niin ei löytynyt. Hyvä päivä siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti