sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Koiria

Hankala otsikoida. Meillä on koirat nenäpunkkikuurilla (tai no, milbemax-kuurilla nenäpunkkia vastaan), kun Röllin toiminta metsällä oli aivan ala-arvoista tuossa hetki sitten - pitkin syksyä mennyt vain huonommaksi ja huonommaksi. Koirat myös molemmat harrastivat reverse sneezingiä ja varsinkin tuo seisojankuvatus hieroi nenäänsä monasti niin ulkona kuin sisälläkin maahan/mattoon. Nyt on Rölli päässyt tositoimiin ja toiminut ihan erilailla, kun 2/3 tablettia on otettuna, itsepäisyyspäivänä sille saatiin pupu nurin ja muutenkin oli toiminut hienosti. Tänään oli taas useampi ajo ja kaksi kettuakin pistetty liikkeelle - joskin Rölli ajoi juuri sitä "väärää", kun pojat toisen saivat kaadetuksi heti lähtökuoppiinsa, Röllin ajamakin kävi likellä yhtä ampujaa, mutta karkottui kiitos radiopuhelimen.. noh, pääsi Rölli sitten ajon päätteeksi katsomaan ammuttua kettua, jos vähän vahvistuisi se, että kettu on sallittu.

Tuossa viikko takaperin oli kyllä mahtavaa, kun kävin meidän koirien ja anoppilan koiran kanssa metsässä lenkillä ja kaikki kolme koiraa touhusivat vapaana. Kuinka mahtavaa on hei käydä lenkillä sillai, että voi pitää koirat vapaana ja (uskaltaa) luottaa siihen, ettei ne (ehkä) lähde mihinkään (verrattain) kauas! Kyllähän Roosa ja Rölli useaman sadan metrin lenkkejä/suunta tekivät ja pyörivät pääsääntöisesti jossain näkökentän ulkopuolella, mutta kokoajan kuitenkin pysyttelivät messissä. Itse liikuksin rauhaksiin ryteikössä, että koirat saavat vetää mahdollisimman pitkän lenkin. Sakke pysytteli enimmäkseen vähän lähempänä, mutta välillä sekin meni joukon jatkona intopiukeana. Olisi saanut niin mahtavia kuviakin kolmikosta, etenkin kun ne suonlaidalla jotain hajuja kolmissaan mietiskelivät kevyessä lumisateessa <3 Olisi hienoa, jos moiselle lenkille uskaltais toistekin lähteä. Saa nähdä. Ehkä jokin sateinen talvipäivä, kun on koko yönkin sadellut ja oletusarvona on, ettei jälkiä ole paljoakaan löydettävänä. Jos uskaltaisi silloin luottaa, että Rölli pysyttelee vain Roosan jäljillä ja keskittyy sen ajamiseen :D

Ai niin, ja nyt kun Rölli todistettavasti taas ajaa, niin täytyy varailla sille aika pallienpoistoon. Sitähän ei keväällä metsästyskauden loputtua uskallettu sitten lopulta kastroida, koska meitä peloteltiin että riistainto voi lopahtaa ja kun siinä ois ollu pitkä lomakausi metsästyshommista, niin sitten mietittiin, että jos se epäkiinnostuu riistasta kontaktien puutteen takia, jätetään homma syyskaudelle. Siinä vaiheessa oli siis tarkoitus varailla aikaa, kun saadaan sille kaato/pari nenän alle ja täten tiedetään ainakin sen muistavan työsarkansa. Sitten olikin syksyinen nenäpunkkiepisodi, joka vain venytti ja venytti asioita. Nyt sitten kun kaatoja on saatu (jos nyt ajatellaan tuo kettukin kaatona), niin olisi täten aika varata kyläily lekurin luo.

Mä olen myös päättänyt kehittää pakkomielteen uudesta rodusta. Tai siis, sen lisäksi/sen sijaan, että haluan itselleni harrastuskoiraksi mittelin/mudin/picardienpaimenkoiran, haluan itselleni lintukoiraksi vanhan tanskan kanakoiran. Kaikenlisäksi tutustuin koko rotuun vain siksi, että Astan kasvattaja sattuu kasvattamaan myös gdh:ta, ja nyt olen googletellut ja koittanut tavata tanskan gdh-järjestön sivuja. Kuulostais vaan niin kivalta, vaikka lyhytkarvainen onkin.. saksalaista rauhallisempi ja pienempi koira, joka on pysynyt pitkälti metsästäjien koirana, toisin kuin on käynyt monelle muulle kanakoirarodulle.. metsästysominaisuuksiltaan varsin samanlainen kuin saksalainen toverinsa, mutta hieman hitaampi ja lähihakuisempi - nämäkään eivät haittaisi meikäläistä! Ilkka kyllä lupasi jo, että voin moisen hankkia.. kunhan ensin asutaan jossain omakotitalossa, sitten voidaan kuulemma täyttää talo koirilla.

(niin varmaan..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti