lauantai 4. tammikuuta 2014

Tunnistettu!

Eläinlääkäri kävi eilen tunnistamassa Astan ja täten nyt on paperit vetämässä Hippoksen suuntaankin. Muuten kaik menikin ihan kivasti, mutta väristä oltiin eri mieltä.. tunnistaja kun ensin kysyi, että minkäsvärinen tämä nyt sit mukamas on ja kun ruunivoikoksi sitä väitin, niin katsoi minua ihan sennäköisenä, että öö. Sekä appiukko että tunnistaja olivat sitä mieltä, että poni on ihan selkeästi hallakko (tai no, appiukon sanoin, joku hallakko tai hillakko tai sellanen), eikä ainakaan voikkoa nähnytkään! Yritä siinä sitten selittää, että ruunivoikko on vähän eri asia kuin voikko ja että jos isä on tuplavoikko, ei varsa voi olla kuin voikkovärinen.. :D Tuli vaan jupinaa ja pupinaa vastaan, että ei se aina ihan niin mene ja tyydyin sitten pyörittelemään silmiäni. Asiasta käytiin pitkä ja harras keskustelu ja lopulta tunnistaja suostui papereihin merkkaamaan ruunivoikon, kun kerran niin halusin. Merkeistä oltiin sentään yhtä mieltä, että otsassa on tähti ja selässä on siima. Sirun mukaan poni oli se, jonka papereiden perusteella pitikin..

Asta käyttäytyi koko tunnistuksen ja juoruilun ajan (eli varmaan puolisen tuntia) todella hienosti, otti välillä askelen tai pari suuntaansa, mutta oli ihan rauhaksiin ja rentona. Ihanaa, kuinka se ei edes huomaa koirien läsnäoloa yleensä, vaikka ne jalkoja viistäen menisivätkin. Lapsetkin kävivät siinä vähän pyörimässä, eikä niillä ollut mitään vaikutusta tamman tyyneyteen.

Kun hommat oli hoidettu, kävin käsin lävitse Astan ja tällä kertaa takajalatkin alas asti, pieni antoi ihan nätisti tehdä ja seisoi kohtuullisen hienosti paikoillaan. Vasen takaosa on hankalampi paikallapysymisen suhteen, ja siinä otettiin taaskin muutama askel, ennenkuin taas maltettiin olla ja antaa sivellä jalka alas asti. Käytiin katsomassa myös pesupaikkaa ja käveltiin valjastuskatoksen kautta ulos tallista. Hämärtyvässä illassa tehtiin "tuttu" lenkki puutarhan ympäri takaisin tarhalle ja matkalla otettiin muutama pysähtyminen ja pieni peruutus. Tarhassa vähän vielä rapsuttelin. Muutoin menee ihanasti, mutta vähän on ruvennu nuhaiseksi pieni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti