keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Treeniä Astalle & Roosalle

Menin tänään tallille pimeän aikaan, kun hevoset olivat jo sisällä. Otin Astan moikkaamisen jälkeen käytävälle ja harjoiteltiin paikallaseisomista, jonka aikana silittelin sitä kaulasta, selästä, kyljiltä, etujaloista ja takajaloista kintereen yläpuolelle asti. Tällä kertaa ei tullut potkuja, mutta pieni takajalannosto kyllä - ehkä viimeksi ärsyttävin tekijä olikin se harja? Noh, täytyy sillekin kyllä jatkossa siedättää, tänään tyydyttiin silittelyyn. Kovasti oli pieni menossa katsomaan karsinoissaan olevia kavereita ja sain aika paljon palautella sitä takaisin, mutta seisoi kyllä välillä hetken aikaa paikallaankin. Odotan oikein, että saadaan naksutin touhuun mukaan, että saisi oikeasti kivalla tavalla vahvistettua sitä, että juurikin se seisominen on se, mitä tahdon.

Vähän otettiin myös etu- ja takaosan väistämistä, mutta ei ne menneet ihan ajatusten mukaan - tai väistyi vähän, mutta samalla Asta myös käveli pois paikalta. Kuitenkin tarkoitus olisi väistää vain sitä etu- tai takaosaa, ei liikkua kokonaisuudessaan muualle. Nooh, onhan meillä aikaa opetella, ja kun pienellä narun jarruttavan vaikutuksen avustamana saatiin pari ihan "oikeaoppista" liikettä aikaan, päästin pienen takaisin karsinaansa. Hetken vain istuskelin ja katselin kun Asta söi heiniänsä ja sitten reipastuin ja kävin kostuttamassa pyyhettä ja sain pyyhittyä tamman toisen silmän, joka vähän rähmii. Sitten vielä karsinassa silittelin ja rapsuttelin sekä nostin etujalat, jotka nousikin todella kauniisti. Takasiin en tohtinut vielä koskea :D

Onneksi Asta on ruvennut nyt syömään, se todella tarvitsee vähän lihaa luiden päälle, pörröinen talvikarva vain hämää aivan kamalasti sen olemusta saaden sen näyttämään ihan lihaisalta. Ylihuomenna olisi tunnistuskin edessä, kuinka jännittävää! Olen ihan varma, että jotkut paperit onkin vääriä tms., mutta ehken manaa..

Hmm. Aivan, Roosa oli messissä tallilla, ja voi että kuin sekopää se oli! Kevyesti jotain ylimääräistä energiaa ja kun en jaksanut käydä Sakkea päästääs sen kanssa touhuamaan (ovet lukossa, kun ei ketään ollut kotona), niin se kävi vähän väliä tallissa pörisemässä mulle, että nyt jotain toimintaa! Kävin sitten jopa kiertämässä puutarhan sen kanssa, valojen ulkopuolella oli vain yksinkertaisesti niin pimeätä, etten uskaltanut lähetä mihinkään niiden ulottumattomiin - tai no, eihän tallipihassa nyt kamalasti valoa ole, mutta vähän edes. Sitten ajattelin, että jos otetaan vähän seuraamista ja muuta, mutta koska seuraaminen ei ole koskaan ollut Roosan vahvuus ja koska se kävi ihan ylikierroksilla totesin nopeasti, ettei se liene nyt oikea vaihtoehto. Sitten päätin ottaa sille noutoja hanskoillani, kun ei muutakaan ollut ja kävin piilottelemassa niitä pitkin pihaa koettaen vähän ohjata koiraa, jos ei meinannut löytyä. Sitten kun rupes sormet oleen tunnottomat jäätyessään, totesin, että eiköhän riitä ja lähdetään kotiinpäin.. Roosalle jäi reippaasti överienergiaa, mutta saipahan edes vähän tehdä jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti