torstai 12. heinäkuuta 2012

Karkkipussikisat

Tänään oli seuran toiset karkkipussikisat ja mulla oli kolme starttia edessä - Röllin kanssa möllimölleissä sekä mölleissä ja Roosan kanssa mölleissä. Möllimölleillä oli 8 esteen rata, jossa kolmen hypyn suora, mutka ja neljäs hyppy, mutka ja muuri, muurilta jotakuinkin suoralla linjalla mutkaputkeen, sieltä melko jyrkästi kääntäen vielä kahden hypyn "suora". Rölli meni todella hienosti putkelle asti, jossa mun ohjaus jäi vähän puolittaiseksi ja jätkä meni putkesta ohitse, palasi takaisin ja sitten meni putken, joskin melko hitaasti - sieltä taas hypyille kuitenkin oikein mallikkaasti. Saatiin sija 2/2, kun isovillakoira oli kumma kyllä meitä nopeampi, virhepisteet samat :D

Mölliradalla oli 15 estettä, putkelle asti sama kuin möllimölleissä, sitten putkelta lähdettiinkin suoraan puomille, puomilta mutka ja hyppy, hieman kaartaen pituus, sitten taas putki, siitä suoralla hyppy (jossa koirilla melko kiusaus mennä koko kolmen hypyn suora, kun kyseessä aloitussuoran viimeinen este), mutkan kautta uudelle hypylle, siitä putkelle ja tiukasti kurvaten vielä viimeinen kahden hypyn suora. Roosa kulki hienosti, mutta tein sen kanssa saman virheen putkelle kuin Röllinkin kanssa, ja sekös harmitti! Ei ollut kuitenkaan aikaa jäädä märehtimään, Roosa on kun on kevyesti vikkelämpi jaloistaan kuin tappijalkainen dreeveri.. puomi meni hienosti, joskin nousun kontakti oli vähällä jäädä välistä, Roosa meni myös hypyt seuraavalle putkelle hyvin, putkelta se juoksi esteelle ennenkuin ehdin edes käskeä sitä, mutta onneksi ehdin huutaa sille jo ennen hyppyynlähtöä kutsua, että osasi kääntyä haluamalleni esteelle, eikä jatkanut estesuoraa. Meni todella hyvin myös lopun, ei mitään moitetta! Olin ihan tolkuttoman läkähtynyt sen kanssa juoksemisesta, mutta hirmu hyvä fiilis, vaikka oma uusiutunut ohjausvirhe harmittikin.

Rölli taasen teki elämänsä ensimmäiset katoamiset.. noh, se meni puomin vielä hienosti, mutta sen jälkeen nenä vei hetkeksi muualle ja se häiritsi hypyn jälkeisen pituudenkin suorittamista - siitä sitten jatkettiin putkelle kuitenkin hyvin ja irtosi todella hyvin, ei tarvinnut meikäläisen saatella lähellekään putkea! Putken jälkeen meni vielä kaksi hyppyä ja seuraava putki hienosti, mutta sitten tuli jokin nenää kutkuttanut tuoksu tai muuten aivot kääntyivät off-tilaan.. sain lähes kädestä pitäen ohjata sen takaisin esteelle, joka oli seuraavana vuorossa, mutta siitä menikin sitten hienosti vielä seuraavan, eli viimeisen, esteen.. :D Jälkeenpäin kun mietin asiaa, rupesin pohtimaan että koska kuitenkin mölliradan loppu oli taas sama kuin möllimölliradankin putkesta eteenpäin, ja itse ohjasinkin samalta puolelta tällä toisella radalla, kuin mistä Roosan, että johtuiko toinen hairahdus siitä? Olisiko se mennyt viimeisetkin esteet hienosti, jos olisin "tajunnu" tehdä radan lopun samallatapaa, kuin ensimmäiselläkin radalla? Noh, sitä me emme saa koskaan tietää.

Rölliä kyllä kokeneemmat kehuivat, että menee aivan hurjan hienosti keskittyessään ja olin kyllä todella otettu kehuista! Noin pitkää rataa me ei olla varmaan ennen edes menty, joten onhan varmaan tuo vähän senkin harjoituksen puutetta. Olen kyllä silti tyytyväinen molempien koirien suorituksiin. Olin myös ällikällä lyöty, kun kuulin, että mölliluokassa tultiin Roosan kanssa kolmansiksi! Osallistujia oli 12 vai 15, ja me oltiin kolmansia! Uskomatonta! Eli oltiin nopeimmat yhden virheen tehneet, ihanneaikana kun oli 50s ja Roosan aika oli 29s..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti