maanantai 12. maaliskuuta 2012

Pohjustusta

Koska olen suunnitellut pitäväni tätä blogia paitsi yleisesti elämästä kertovana, niin eritoten olisi tarkoitus kirjoittaa ylös osa asioista, mitä tulee koirien ja ponin kanssa tehtyä. Tätä varten ajattelin kirjoittaa mahdollisimman lyhyen pohjustuksen siitä, missä tilanteessa eläimiemme kanssa ollaan nyt.

Roosa - syksyllä Junkkari käyty erinomaisin tuloksin, koiran ja ohjaajan (mieheni) ensimmäinen koe ja tuloksena upea NUO1 ja valikoituminen n. 350 koiran seasta 20 parhaan joukkoon! Eli ihan pieleen ei ole voitu mennä. Jatkossa treeniä toki lisää kaikilla osa-alueilla, niin haussa, noudossa kuin ohjattavuudessakin sekä tiedottamisen alkeita ruvettu pikkuhiljaa käymään lävitse. Normaalielämässä Roosa on vielä hyvin malttamaton, ääntä ja pöhinää riittää, etenkin kun Ilkka rupeaa pukeutumaan ulkovaatteisiin ja koira on sitä mieltä, että mukaan tarvitsee päästä. Näiden tilanteiden rauhoittamista meillä on nyt koitettu treenailla ja vähän eteenpäin päästykin - mölytason lasku taasen olisi itselleni se mieluisen edistysaskel, mutta eiköhän tuo suurinpiirtein paikoillaan odottaminenkin nyt alkuun riitä. Hihnassa kulkee jotakuinkin kiskomati, mutta saa olla vähän väliä huomauttamassa, että rupeaa remmi kiristymään - itse jos hölkkään, niin ei toivoakaan, että koira kulkisi löysällä, joten juoksuvyö on hankintalistalla. Agilityn saralla keskittyminen on parantunut syksyn aikana todella paljon ja tällä hetkellä hyppyradat treeneissä menevät jo oikein kivasti - ellei Roosa rupea kuumimaan liikaa. Kontakteja treenataan, treenataan ja treenataan, etenkin alastullessa unohtuvat helposti, kun vauhtia on enemmän kuin järkeä. Kepit mennään hienosti silloin kun koira ei käy totaalisen ylikierroksilla, muutoin meinaa mennä jokatoisesta välistä (no siis, kyllähän sille saa vieläkin joka välin erikseen näyttää, mutta on ruvennut jo vähän rytmittämään hommaa). Oliskohan siinä suurinpiirtein hommat?

Rölli - no öö.. Rölli osaa mennä käskystä maahan ja istua.. tulee satunnaisesti luokse ja saattaa tuurilla seurata pari askelta :D Että kun sais aikaiseksi, niin sen kanssa ihan perustottelevaisuutta - etenkin kun keväällä ois tarkotuksena mennä agilityyn senkin kanssa. Lenkillä Rölli saattaa puhista toisia koiria ja koettaa mennä niiden iholle, tarveis täten saada sen kanssa kaksin lähdettyä useammin, jolloin on myös helpompi koettaa pitää huomio pois vastaantulijoista. Metsästysrintamallahan se sitten toimiikin aika kivasti, talven aikana oli useita ajoja, niin jänikselle kuin ketullekin, syksyllä yksi jänis sille myös kaadettiin. Aika sitkeästi menee perässä, mutta hukanselvittely on vielä melko onnetonta touhua. Palaa aina takaisin autolle ajon jälkeen, ellei sitten matkalla bongaa huhuilevaa omistajaa.

Nami - osaa käyttäytyä yleensä siivosti, vielä melko malttamaton, että esim. lenkilläollessa jos pysähdytään juoruaan, niin poni ei arvosta. Melko hyvin siedättynyt kaikenlaisille asioille, eikä pahemmin täten säiky mitään ja onneksi yleisesti ottaen jos säikähtääkin, niin pysähtyy miettimään asiaa ennemmin kuin koettaisi rynnätä mihinkään. Syksyllä oli kärryt ekan kerran perässä ja päästiin tekeen jo ihan yksinkin lenkkejä, potkuremmi tosin käytössä, kun saattoi pukitella. Nyt lumiseen aikaan ei ookkaan pahemmin ajeltu, kun ei pysy poniressukka pystyssä noilla ravureille huolletuilla teillä. Selässä on istuskeltu jonkun verran, Pinja aika paljonkin silloin kun harjaan ponia ja itse sitten joitain kertoja myös. Viime keskiviikkona käytiin pieni kävelylompsiminen niin, että ratsastaja selässä, eikä poni ollut moksiskaan. Tästä tarveisi jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti