tiistai 20. maaliskuuta 2012

Lenkkeilyä satula selässä

Tänään oli tarkoitus vähän juoksuttaa ponia kaikissa askellajeissa satulan kanssa, ihan vain muistellaksemme, mitäs se liinan päässä meno olikaan ja että poni saisi ensi kosketuksen käyntiä nopeampiin askellajeihin satula selässä. Noh, ensimmäisenä asiaan puuttui se tosiasia, että mulla ei oo hajuakaan, missä mein liina on. Luulin sen olevan tallissa, mutta eipä ole.. seuraavaksi sitten Isto vielä kiikutti Violan takaisin tarhaan sillä välin, kun harjailin, pusuttelin ja laittelin ponia kuntoon. Eli meille ei jäänyt yhtäkään tarhaa, missä juoksuttaa - jos joku väline siihen olisikin löytynyt.

Päätin sitten, että mennään kävelylle ja pistetään meikäläinen hölkkäilemään, että saadaan ees ravituntumaa satulan kanssa. Tie oli jo kohtalaisen kivassa kunnossa aina hiittiradan alkuun asti, siitä eteenpäin en uskaltautunut, kun näytti niin pirun liukkaalta. Pyörittiin sitten hiittiradan alkupäässä olevassa neljän "tien" risteyksessä niin, että sain ponin nostamaan kahdesti laukankin, vaikka vain muutamia askelia ottikin molemmilla kerroilla. Sitten vähän treenattiin selkäännousua, tosin vain makasin sitten satulassa, kun totesin harmikseni, että kypärä on tallissa. Jos ois ollu kypärä, oisin varmaan pistänyt ponin kävelemään takaisin tallille ratsastaja selässään..

Takaisinpäin kävellessä revittiin taas vähän kuusista herkkupaloja taskuun, joita sitten syötin tallissa. Tallissa otin vielä kypärä päässä yhden selkäännousun, eikä poni ollut moksiskaan, vaikka satula vähän heilui ja minä sinne nousin istumaan. Istuskelin siinä hetken aikaa ja laskeuduin alas. Nami seisoi koko toimituksen ajan kauniisti paikoillaan, ilman mitään ongelmaa olemisensa kanssa. Ihana <3

Mietiskelin myös, että  tarveis joku päivä käydä kokeilees kärryttelyä. Huomenna nyt kuitenkin mennään ratsastamaan. Silja tulee vähän varmistelemaan menoa ja tehdään joku pieni lenkki. Näillä näkymin ainakin.

2 kommenttia:

  1. Mikä satula teillä muuten on? Lähinnä et minkä kokonen, mistä etc.. :>

    VastaaPoista
  2. Toi on joku vanhempi (?) Postini, vissiin 16" penkillä. Seuraavaks aattelin ruveta testaileen tota Pinjan rungotonta ja sisäänajaa sen.. haaveissa ois sitten Tekna15,5" penkillä, kunhan tuo poni tuosta vähän hoikistuu - meinaa toi Postini käy kyl äkkiä sit taas liian leveeks varmaan.

    VastaaPoista