lauantai 15. helmikuuta 2014

Räntää ja kouluttelua

Kelit on olleet ihan pyllystä. On liukasta, on räntää, on liukasta, on räntää. Vuorotellen. Tällä viikolla on tallilla tullut käytyä hävyttömän vähän, tai siltä ainakin tuntuu, vaikka toisaalta, olen käynyt vissiin kolme kertaa, joka on aika paljon enemmän, kuin mitä valtaväestö tuntuu ajattelevan, että varsan kanssa tarvitsee mitään puuhata. Opiskelen tosiaan tällä hetkellä Eläinkoulutuskeskuksen verkkokurssilla oppimispsykologiaa teemana hevonen ja tämän osalta ollaan viimeaikoina aika pitkälti sitten tallivisiiteillä mentykin. Tässä vaiheessa oman tilan ottaminen pitäisi olla jotakuinkin hallussa ja on ruvettu kouluttelemaan ehdollista vahvistetta.

Astahan pisti hieman kapuloita rattaisiin tuon ehdollisen vahvisteen kanssa, kun totesi, ettei suostu miun kädestä mitään ottamaan ja rupesi jo kiukkuiseksi, kun tuputin sille kättäni hanskalla ja ilman.. joten päädyin sitten alkuun käyttämään rapsutusta. Muutoin tehtiin normijuttuja, mutta otettiin jokunen ehdollistamis-sarja siinä muiden juttujen lomassa. Tänään sentään kelpasi jo heinäkin, ja alun rapsutteluehdollistamisen jälkeen sain otettua jo pari heinäpalkkaamallakin. Muutenkin oli tamma tänään jotenkin paremmalla fiiliksellä. Tseh, kohta pitäisi sitten ruveta luopumista opettaan, etenkin kun toisella heinäsessiolla osasi pieni jo selkeästi odottaa heinätuppoaan, vaikka edellistäkin olisi ollut vielä vähän jäljellä. Mahtavaa, kuin nopiasti tuollainen oppii, niin hyvässä kuin valitettavasti myös pahassa..

Olen "saanut" nyt myös leikkiä AnimalRelaxantin kanssa, kun Asta on ruvennut hinkuttaan (mutta mihin, koska tajusin, että karsinassa kaikki on liian ylhäällä hinkkaamiskohtaan nähden?) ryntäistä ja siinä on jo aika mojova karvaton alue ja rupia :F Harjakin vähän hilseilee, mutta uskoisintoivoisinrukoilen, ettei ole sientä, vaan jotain muuta. Harja kyllä vaikutti jo heti paremmalta, kun tänään sitä kahden hoitokerran jäljiltä tutkiskelin. Joutuipahan Astakin samalla opetteleen vähän harjan käsittelyn aikana seisomista, ei tainnut olla mieleen :D Ja jestas minkä alakaulan se on kehittänyt! Koska siitä tulee taas se supersuloinen tamma, jonka luulin ostaneeni 8) No joo, onhan se suloinen, ja päästään nätti kuin timangi ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti