tiistai 18. helmikuuta 2014

Eläinlääkärin visiitti

Soittelin eläinlääkärin siis käymään Astaa katsomassa tänään ja sitä odotellessa tehtiin pieniä harjoituksia peruutuksen ja väistämisten merkeissä. Lämpöset on vaan ruvenneet oleen turhan uteliaita ja ovat kokoajan häiritsemässä, niin päädyttiin taas siirtymään tarhan ulkopuolelle hommiin. Asta ihan kivasti peruutti ja väisti etuosaakin jo miljoonasti paremmin kuin ennen, oli myös jotenkin uteliaamman oloinen kuin aiemmin - lieneekö tää "naksuttelu"-ehdollistaminen saanut sen toivomaan makupaloja.. hurrrrjaa herkkua, heinää. Jippii! Tuli meinaat ekan kerran elämässään mua vastaan portille ;) Aika kiva tunne, etenkin kun tää muutos on tapahtunut parissa päivässä.

Katselin, että joku oli illalla tai aamulla rasvaillut Astan karvatonta länttiä, koska karvat oli ihanien rasvaklimppien töhnäämät. Kun eläinlääkäri sitten ajoi pihalle, ei Asta olisi kauhian mielellään lähtenyt tarhan vierestä mihinkään, mutta pääsinpähän palkkaamaan sitten kun liikkui! Talliin mennessä oli jännitysmomentti pienellä päällä, kun toisen tallin suunnalta kuului jotain kolinaa ja sitten eläinlääkäri vielä laittoi auton oven kiinni. Ajatelkaas! Tallissa kuitenkin tamma seisoi kohtalaisen kivasti ja rauhassa, eläinlääkäri totesi, ettei vaikuta väiveiltä, mutta selkeästi kyllä kutiaa. Otti useammasta eri kohtaa ponia näytteitä. Sitten puhui, että mitä mieltä olen, jos otettais verikokeet, koska poni on niin hoikka yhä (siellä karvansa alla), ja sitten mei otettiin. Suurella todennäköisyydellä edessä tiukka matokuuri ja mahdollisesti jotain muuta. Olis tietty kiva tietää, mikä pientä kutittaa, mutta toisaalta toivon myös, ettei verikokeissa näy mitään. Ristiriitaisia tunteita.

Verikokeen ottamisen jälkeen Asta sai vielä hepulin, kun näki sivusilmällä karsinansa ikkunasta, kuinka tallin takana olevaa tarhaa siivottiin! Siis siellä oli ihminen. Ja talikko. A-p-u-a! Onneks tämä vasta verikokeen ottamisen jälkeen.. tarhaan onneksi käveli fiksusti eikä esittänyt viimeaikaisia hörhellyksiä ja palkkasinkin pariin otteeseen matkalla sellaisissa kohdin, kun kulki rennosti, eikä pälyillyt ja kuunnellut ympäriinsä. Nyt sitten odotellaan huomiseen iltapäivään, mitä eläinlääkäri toteaa tai on toteamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti