keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Eilisen tuloksia ja kavionhoitoa

Tänään tuli eläinlääkäriltä tulokset, lievä anemia, joka johtunee madoista ja täten tehokuuri matojen häätämiseksi edessä. Tosin ilmeisesti lähipäivinä (eilen?) on hevoset madotettu, koska tänään siivoilin matokasoja tarhasta.. hyrrh. Huomenna toivottavasti näen appiukkoa, niin voin kysellä, koska mulle ei koskaan kukaan muista mitään ilmoittaa :D Jos ja kun ne on nyt madotettu, niin sitten parin viikon päästä uusiks ja vielä siitä parin viikon päästä viimeinen tehokerta. Jos rupeais poni lihoon!

Mutta voi jestas, kuin voi ihminen tuntea itsensä tyhmäksi! Miten ihmeessä ei tullut mieleen, että kun poni on hoikkeliini aina vain, niin mitäs jos sillä onkin matoja. Tarveis vissiin palata takaisin koulunpenkin ääreen tai opetella miettiin taas aivoja käyttäen.. noh, jos tästä taas jotain opimme? Toivon mukaan rapsuttelukin rupeaa väheneen tai täytyy ottaa kuppi pois, ettei pääse rapsiin itseään. Nyt vain hoidellaan rapsittua aluetta ja toivotaan, että se rupeaisi paraneen ilman vahvempia tököttejä.

Mitäs muuten? Vuolija kävi tänään, itselleni uusi tuttavuus, ja voi kuinka positiivinen ja mukava tuttavuus! Erittäin viisas ja rauhallinen, otti ihanasti huomioon homman koulutuksellisen puolen. Hommat tehtiin rauhassa ja varsaa kuunnellen ja ponikin pysyi rentona ja vain muutaman kerran koetti nyppäistä jalkaansa irti. Sille annettiin paljon aikaa ja jalat otettiin kukin useassa pienessä erässä, ettei väsytetä tai aiheuteta turhaa "temppuilua". Mahtifiilis!

Pääsin myös palkkaamaan Astaa rauhallisesta kulkemisesta sekä talliin että tarhallepäin ja toivon, että tässä uskaltautuis kohta jatkamaan pikkuisia lenkkejä, täytyy vain ainakin alkuun pitää koirat poissa messistä. Vaikka Asta koiriin muuten onkin tottunut, niin selkeästi se on viimeaikoina jännittynyt, kun kuulee niiden ryskivän menemään tai jos ne suhahtavat ohitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti