sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Ohjasajoa

Koska viimekerralla ajaessani Nanilla päätin, että seuraavalla kerralla jo laitan kuolaimettomat kärrytellessäkin päähän, niin tänään sitten laitoin. Poni oli niin märkä ja hieman mutainenkin, ettei sitä pahemmin voinut harjailla, joten kävin tarhasta hakiessa tekemässä taas pienen keikan jolla tarkastelin ponin mielentilaa pysäytysten ja peruutusten sekä muutaman etuosan väistättämisen kanssa. Ensimmäistä kertaa poni peruutti pelkästä omasta peruutusliikkeestäni! Tosin kun talli alkoi näkyä, huomasi ponista ruokien kutsun ja jouduin toppuuttelemaan ja peruuttamaan sitä, kun meinasi ravailla ohitse.

Puin tallissa ajovehkeet päälle, vähän heijastimia varuuksi, jos jouduttaisiin tiellä menemään ja jätin riimun vielä suitsien päälle. Poni oli aika kiireinen alkuun ja taluttelinkin sitä jonkun matkaa vain riimusta, kunnes ajohevoset oli saatu sisälle ja päästiin yhteen tarhaan pyörimään. Pidin alkuun vielä ohjien kanssa ponin sivulle siirryttyänikin narun riimussa kiinni, mutta aika pian otin sen pois "häiritsemästä".

Aika nopeasti poni oivalsi, että voin kulkea about takaosan kohdilla tai vähän taaempana sivusuunnassa ja käskyttää sieltä. Pysähtymiset ja liikkeellelähdöt sujuivat nopeasti ja uskalsin ruveta pitämään paremmin tuntumaakin ohjilla. Käännöksissä oli havaittavissa pientä portinsuuntaan puskemista, mutta aika nätisti meni kuitenkin - sain tehtyä molempiin suuntiin ympyröitä ja molemmin puolin ponia ohjattua käännökset sekä itsestäni poispäin, että itseenipäin. Ravissa en tainnut tehdä ympyröitä kuin "itseni ympäri" - vauhdin ylläpitäminen kun on ponin kanssa vähän työtä vaativa juttu.. Mutta kyllä se lopussa jo kohtuullisesti piti pyydetyn askellajin kunnes toisin ohjeistettiin.

Oli kyllä positiivinen kokemus! Tallissa pesin vielä ponin jalat, hännän ja riimun sekä kävin vielä ennen lähtöäni harjailemassa häntää, jos siitä joskus saisi siistin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti