tiistai 12. kesäkuuta 2012

Koirien treenailua ja talutusratsastusta

Huuh, olenpas taas unohtanut päivitellä touhuja! Jos lyhyesti koostais: viikko sitten maanantaina oli agility-iltamat taas, eli ensin Roosan kanssa ja heti perään Röllin kanssa treenit. Roosa oli todella hyvä treeneissä, kuunteli jopa, eikä pahemmin keksinyt mitään ylimääräistä tekemistä.. Rölli oli oma tasainen, luotettava suorittaja itsensä, olin erittäin tyytyväinen!

Keskiviikkona Roosalla oli vesityöpäivä kanakoiratyyppien kesken, meni aika kivasti, ohjattavuus oli ajoittain mitä oli, mutta tehtävät tuli suoritettua aina sitten, kun koira jaksoi taas keskittyä, mitä Ilkka sille selosti. Treenit pidetään aina koemuotoisina ja keskiviikon suorituksesta olisi tullut avoimen luokan vesityöstä 4 pistettä, eli ei paskasti ollenkaan (kun 5 on siis paras..)!

Torstaina oli seuran karkkipussikisat agilityssä, jossa Rölli meni hienosti, mutta meinasi eksyä toiseen putkeen menon kanssa ja menetti kallisarvoista aikaa - tuli toiseksi luokassaan ja hävisi voittajalle kaksi sekuntia! Roosa taasen oli superpälli ja teki niin paljon omia kuvioita, että meinasi hävettää, vaikka iloittelemaanhan tuonne mentiin ja se näkyi kyllä osassa muidenkin suorituksia :D Lopputuloksena oli toisiksi viimeinen sija omassa luokassaan, 1,4 sekuntia yliaikaa ja 25 virhepistettä.. repikääs siitä!

Torstaina pääsi myös Nami töihin hieman, kun kaverin pian 2-vuotias poika kävi vähän ottamassa tuntumaa ponilla ratsastamiseen. Ai niin, kävinhän mä tiistainakin ajamassa ponin ja se oli niin tahmea, niin tahmea! Sillä oli silloin vielä kiima päällänsä, että ehkä se johtui siitä. Kesti ihan tolkuttoman kauan lenkissä ja mä totesinkin yhdessä kohtaa ponille, että oltais oltu nopeampia, jos mä olisin iteki ollu jalan matkassa..

Perjantai-iltana oli Röllin kanssa tottista, jossa käytiin kaupunkikierroksella. Rölli oli just niin pöljä etenkin alkumatkasta, kuin mitä oletinkin, mutta aina sitten kun pysähdyttiin johonkin tekemään hieman jotain pikkujuttuja (sivulletuloja, seuraamisia, luoksetuloja jne.), niin se oli oikein hieno. Loppumatkasta keksin myös yhden keinon pitää koira kiskomatta ainakin pahimpien ylimääräisten energioiden purkamisen jälkeen, eli kehuin kun kulki nätisti remmi löysällä ja viskelin nameja maahan aina palkaksi :D

Sunnuntaina Namilla oli talutuskeikka serkun tytön synttäreille, pääsi taas maistelemaan, miltäs se kopissa matkustaminen tuntuukaan. Ainakaan ei pahoja traumoja vieläkään ole, kun meni faijan kanssa koppiin, kun annoin narun sille ja sanoin, että käyn hakees toisen narun tallista, että saa koppiin paniikkilukollisella narulla kii - ja faija oli sillä välin päättäny ponin viedä jo kyytiin :D Keikka meni hyvin, Nami alkuun kopista päästyään hösötti ja oli kiireinen, joten laitoin varuuksi sille myös suitset päähän, mutta "töihin" päästyään ja lapsilauman ympäröimänä se oli rauhallinen ja kiltti, vaikka kaikki hälisi ja oli häslinkiä muutenkin. Porkkanoita tamma ei tosin suostunut syömään, vaikka niitä sille tarjottiin, mutta sitten vierasväki repi sille ruohotupsuja, joita se tyytyväisenä rouskutti.

Eilen oli Roosan kanssa taas agilityä, ja se oli hieno! Oli aika vaativa rata, kun oli aluevalmennuslaisten jäljiltä ilmeisesti, mutta ei siinä suurempia sattumuksia tullut. Lisäksi jäin hetkeksi äimistyneenä seisomaan paikoilleni tajuamatta liikkua, kun Roosa meni kepit itse! Se on aina ennen vaatinut niissä ihan hillittömästi ohjaamista ja silti meinannut mennä vain jokatoisesta välistä - mutta nyt se meni ne itse, kun lähtöpaikan olin vain ehtinyt näyttää ja kertaalleen käskyn antamaan. Ihan tolkuttoman upeata, vaikka olisikin ollut vain joku yhden kerran hairahdus :D Muutenkin Roosa oli taas jotenkin tosi hyvin kuulolla, eikä tällä kertaa varastanut lähdöissäkään - tosin kävin sitä myös palkkaamassa siitä, että odotti nätisti lupaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti