perjantai 1. kesäkuuta 2012

Humps, taas ollaan takakorkeita!

Namista on tullut taas aivan järkyttävän takakorkea, ihan pienessä ajassa! Mä ylipäänsä tajusin asian vasta sunnuntaina, kun otettiin ensin noita Pinjan ratsastuskuvia ja sitten koitin ottaa jonkunsortin rakennekuvaa ponista, kun Silja sitä piteli. Eihän niitä kehdannut julkaista, kun Nami oli ihan kauhian näkönen, hyvä ettei nenälleen lennä :D Tiistaina kävin ponin ajamassakin, toinen kerta ilman potkuremmiä ja meni hyvin ainakin niiltä osin. Tammalla oli kiima ja se oli sitten nahkea liikkumaan, etenkin tallilta poispäin, mutta nyt ei tullut kunnon reippailupätkää ravissa takaisinpäin kuin Insinöörintiellä. Säikäytettiin myös puunkorjuukoneen kuski, joka koneensa kanssa oli työskentelemässä hiittiksen kääntösilmukassa.. se ei ilmeisesti osannut odottaa, että joku voisi kaviokkaan kanssa tulla sinne ja oli sen näköinen, että sydänkohtaus ei ollut kaukana, kun bongasi meidät ohittamassa metrin päästä konettaan. Harvemminpa vissiin säikähtäminen näin päin menee hevosen ja työkoneen kohdatessa. Tallillepäin ajellessa meinattiin myös klopata pari kanaa ja kukko, kun eivät meinanneet millään väistää tieltä ja poni tietenkin oli menossa tuttavuutta tekemään, kun linnut olivat kerrankin kunnolla saavutettavissa..

Ai niin, lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Nami oli päättänyt karata tarhasta, jonka jälkeen se oli niittänyt anoppilan pihanurmen ja tämän jälkeen päätynyt rehuvarastoon tallin avonaisesta päätyovesta.. siellä se oli jonkin verran myös rouskutellut menemään ja oli kuulemma aika pinkeänä aamulla kun Isto oli sen löytänyt - ja aavistuksen verran jättänyt myös sotkua jälkeensä. Ei ollut erityisen tyytyväinen appiukko ja mun ajohaaveet kariutuivat, vaikka puoleenpäivään mennessä poni vaikuttikin jo varsin normaalilta itseltään. Käytiin sitten vain käveleskelemässä Röllin ja Namin kanssa ja myöhemmin päivällä vielä laitettiin satula tamman selkään sen verran, että Pinja pääsi vähän ratsastamaan. Onneksi ei tullut mitään ähkyä tai muuta hankaluutta moisesta yösyöpöttelystä!

Oon koittanu koirien kanssa kotona tehdä jotain pientä joka päivä, jonka lisäksi Ilkka on nyt taas alottanut tehotreenit Roosan kanssa, vesityötä, noutoja, piilotetun esineen (noh, linnun) hakua ja jonkin verran tottelevaisuutta. Roosa ylenkatsoo tällä hetkellä damia ja sen kyllä huomasi myös keskiviikkoisissa kanakoirajaoksen treeneissä - kaikki muu kuin oikea eläin on sen mielestä aika ajantuhlausta. Ei sillä, kokeissahan ei dameja nähdä, mutta voisi se silti noutaa kaiken mitä noudettavaksi laitetaan.. kyllä se  damin vielä nouti, mutta kun tuli ensin kahden linnun nouto ja viimeisenä hommana pitkänmatkan nouto kumiankalla, niin kumiankan se toi about niille paikoille, jossa fasaanit olivat olleet ja lähti etsimään jotain "oikeata" haettavaa. Kyllähän se kumiankkakin sieltä sitten tuotiin, kun Ilkka meni lopulta ja laittoi sen Roosalle suuhun, mutta ruah.

Keskiviikkona oli myös Röllin agilitypäivä ja voi että kun se oli taas vain niin hieno :D Uutena esteenä oli A ja sitä se jännäs kyllä, mutta kerran kun pannasta pitäen sen talutin ja namilla houkuttelin liikkumaan, niin sen jälkeen mentiinkin jo vauhdilla, mutta pysähdyttiin "hou":lla kontaktille <3 Kokeiltiin myös ekan kerran keppejä ilman ohjuriverkkoja, eikä nekään ihan paskasti menneet. Kaikkea vähän tehtiin, mutta treenien kruununa oli neljän esteen (rengas-3x hyppy) ja putken muodostama "rata", joka mentiin pikkuhiljaa vaikeuttaen. Ensin vain vika este ja putki, seuraavaksi kaksi vikaa estettä ja putki jne. Kun mentiin koko pätkä, Rölli meinasi ensimmäisen hyppyesteen jälkeen tulla luo, mutta haki hienosti takaisin esteelle, kun toistin hyppy-käskyn ja vähän vielä huidoin esteen suuntaan <3 Se vain on niin taitava, että <3

Välillä pistää kyllä myös harmittamaan Pinjan puolesta, että koirat ei noteeraa sen käskyjä millään. Pinja kun olisi jo innokas koiranohjaaja, mutta ei saa koirilta mitään reaktiota mihinkään käskyyn, vaikka se olisi kuinka selkeä :D Esim. tänne, peti, läpi ja hyppy tulevat kuin kenen tahansa suusta.. noh, ehkä kun se tuosta vielä vähän kasvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti