torstai 29. elokuuta 2013

Onnellinen metsäkoira

Rölli pääsi tänään, vihdoin, ensimmäisen kerran metsään tälle kautta. Kyllä tätä on odotettukin, varmasti molempien osalta! Itselleni otin matkaan evästä, kahvia ja sienestysvälineet. Irtipäästämisen jälkeen ehti kulua muutama minuutti, kun rupes jo aja raikamaan - lämmitti kyllä sydäntä, ihan huisi fiilis! Ajo tosin oli lyhyt, jonkun reilut 10 minuuttia, jonka jälkeen hukka, eikä tuo jaksanut kuin hetken tarkastella hukalla kunnes tuli ilmoittautumaan. Lähti kyllä takaisin sitten vielä miettimään, että mitähän tapahtui, mutta taisi mennä lähinnä yleiseksi maisemankatseluksi.. oli kyllä kuuma kelikin, että en periaatteessa ihmettele, ettei ihan sujunut niinkuin oppikirjoissa. Kello oli kuitenkin puolenpäivän, kun ajo lähti. Otettiin sitten pieni juoma- ja evästauko, jonka jälkeen läksettiin toiseen suuntaan kävelemään, siellä meikäläisen kuuloa häiritsi metsätyökoneen räminät ja muut, mutta ajattelin, että mennään nyt kuitenkin, kun pitäis olla hyvää jänöpaikkaa.

Sain muutaman suppilovahveron ja karvarouskun kerättyä ja kun puhelin totesi, että yhteydessä jotain vikaa, läksin takaisin autollepäin. Rupesin sitten siinä kävellessäni kuuntelemaan, että ihan kuin koira haukkuis, vai onko kuitenkin vain sen metsätyökoneen äänen kaikumisia tai jotain. Mutta kyllä, haukku kuului! Tracker kertoi välimatkan olevan paikastani riippuen (eli kun vein sienet autolle ja sitten lompsutteline eestaas etsien paikkaa, jossa se metsätyökone ei ihan kamalasti häireis ääniä) 700-900 metriä koiraan, ja haukku kuului kyllä kokoajan. Taas tuli niin hieno fiilis - kunnes puhelin soi ja lasten hoitopaikasta tuli ilmoitus, että nuorempi muksuista kuumeessa. Siinä vaiheessa rupesi haukkukin harvenemaan ja käymään katkonaisemmaksi, vissiin rupes tuleen pieniä hukkia tai jotain. Otin sitten auton ja ajelin mahdollisesti hieman lähemmäs koiran olinpaikkaa ja rupesin huutelemaan, odotin, katsoin välillä Trackeria ja huusin lisää. Tiettekstei, Rölli tuli. Siis se tuli huutamalla metsästä :D En tiedä, oliko tää jotain ekan kerran utopiaa, vai oliko reilut 11km takana metsässä väsyttänyt ressukan niin pal, että oli todennut olevan mielekkäämpää palata kuin jatkaa hukan selvittelyä, mutta tuli kuitenkin. Onhan tuo kuitenkin ihan eri juosta metsässä kuin mitä pyöräillessä tasaista (tai no, vaikka mäkistäkin, mutta pitävää, tasaista alustaa) maata.

Ihan tyytyväinen olen kyllä tähän ekaan päivään, vaikka ajoja ei yhteensäkkään tullut kuin vissiin n. 40 minuuttia. Kuitenkin ajankohta oli mikä oli, lämpötila oli lähellä kahtakymppiä ja nyt lähinnä muisteltiin, mitäs siellä metsässä kuuluisi tehdä. Olisi kyllä mahtavaa, jos jätkällä ois tässä kesän aikana toi tottelevaisuus sen verran parantunut, että tosiaan tulisi kutsuttaessa sieltä metsästä.. tästä on taas hyvä jatkaa! Sunnuntaina viimeistään uuden kerran. Kyllä oli koira tyytyväisen näköinen, eikä vaikuttanut kotiotullessa mitenkään väsähtäneeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti