keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Oikea talli-ilta!


Pitkästä aikaa sain viettää oikein "kunnon" talli-illan, eli puuhailin "huimat" kolme tuntia tallilla ja Astan kanssa. Alkujännitystä loi hieman hevoshierojan koira, joka kävi kintuissa pyörimässä ja louskuttamassa tarhaan huutamaan ja juoksemaan jääneelle Lilille. Tai no, oltiin me tätä ennen kyllä käyty jo katsomassa puomeja riihellä ja niitetty takaisin kävellessä tarhanvierus myös tien puolelta samalla kun rauhoiteltiin Liliä siitä, ettei se nyt ikuisiksi ajoiksi jää yksin. Tallissa mentiin taas pesarille harjattavaksi, tänään oli ehkä hieman levottomampaa, kuin mitä eilen, mutta paljolti teki varmaan se, että Lili huusi kokoajan "taustalla" ja tallista kuului jänniä ääniä + se koira.. kuitenkin saatiin hienosti harjaus suoritettua ja ohjailu tapahtui tänäänkin lähes pelkästään kaulanarusta, vitsit kuin Asta on herkkä sen kanssa! Tarvi kuin ajatella painetta johonkin suuntaan, niin se jo menee :D


Koska hieroja ja koiransa oli aina vain tallilla kun oltiin tallista poistumassa, päätin, että mennään vain niittämään vähän lisää nurmea, ainakin siihen asti, että suurimmat hallitsemattomista tekijöistä ympärillämme poistuvat ja kun vihdoin päästiin eroon koirasta omistajineen, otettiin vähän kaulanaruilua tiellä (riimunnaru tosin riimussa yhä varuuksi) ravaillen ja pysähdellen. Sitten vein ponin takaisin tarhaan, mutta jätinkin kaulanarun sille ja pyörittiin vielä tarhassa pelkän kaulanarun voimalla jonkun aikaa, Lilin seuratessa tiiviisti hännillämme. Hienosti meni! Lopuksi otin vielä kaulanarun pois ja käyskentelin ympäri tarhaa, tammat tiiviisti perässä seuraten, Asta seurasi minua ja Lili Astaa. 

Huisi fiilis tuo, että Asta seuraa vihdoin minua! En oo kyllä testannut muualla kuin omassa tarhassa, jossa ei ole mielenkiintoista uutta tutkittavaa, ja itseasiassa eilen vasta ekan kerran sain jonkunsorttisen moisen "efektin" aikaiseksi. Tänään sitten juostiin ja käyskenneltiin vähän enemmänkin tarhassa ja otin ohessa olevan mahtavan videopätkänkin.. helppo homma kuvata selkänsä taakse samalla kun kulkee siksakkia. Kun "leikit" oli leikitty, hain vielä kottikärryt ja siivoilin tammojen tarhan sekä naapuritarhan kikkareet. Astalla on maha kuralla jostain syystä, täytyy nyt seurata sitä - laiha kun se on vieläkin, niin ei tarveis paljoa kurailla, ettei laihdu lisää! Voiko rokotus pistää mahan kuralle? Noh, ohessa kuvia myös tältä päivältä, niistä vähän myös huomaa, että kyllä se kesäkarva sieltä alta vielä tulee!


Mihin me nyt mennään?

Vähän vain autetaan sua siivoamisessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti