tiistai 28. elokuuta 2012

Ihana viikonloppu takana!

Lauantaina lähdin Röllin kanssa maalle ja ensimmäisenä otin ponin käsittelyyn - vähän talutusharjoitusta ja sitten tallissa harjatessa seisomistreeniä. Joskin jossain vaiheessa laitoin naruihin, kun omat hermot meinasivat ruveta kremppaamaan, eikä poninkoulimisessa ois mitään järkeä, jos ite käy hiilenä O_o  Pistin kuolaimettomat, satulan ja otin liinan messiin, suuntana tallin takana oleva tasainen kapeahko, pitkähkö tarha. Siellä sitten vähän harjoiteltiin juoksutuksen alkeita, poni stoppaili aina siinä kohden, missä aidanvieressä on heinäkasa, mutta rupesi pikkuhiljaa kyllä sitäkin ohittamaan paremmin ja paremmin. Sitten juoksutusta toiseen suuntaan, meni jo paljon paremmin, vaikka vähän piti siinäkin testata, että saisko peruuttaa/ryykiä heinille. Totesin, että poni kulkee tasaisesti, ei onnu mitään jalkaa eikä varusteetkaan tunnu haittaavan - eli selkään. Siinä alkoi sitten sama jäkitys kuin edellisellä ratsastuslenkillä, nyt vain ei Nani tahtonut heinäkasan päältä poies. Siinä hetki keskusteltiin rauhassa, poni potkiskeli vuorotellen takasillaan, välillä meinasi vähän napata mun kengäkärjestä ja peruutteli, aina kun rauhoittui paikoilleen, kysyin, josko jo edettäisiin. Sama toistui joka kerta heinäkasaa ohittaessa pitkän aikaa. Samoin käännökset heinäkasalta poispäin johtivat kiihdyttämiseen ja vänkäämiseen. Kun vihdoin poni kulki mihin halusin eikä vängännyt, ei kiihdytellyt eikä stopannut heinäkasalla, lopetin ratsastuksen, riisuin satulan ja käytiin tallissa vaihtamassa riimu päähän ja lähdettiin vielä hieman kävelylle.

Röllin kanssa sitten läksin metsään, nyt kun jäniksiä saa ajaa. Oltiin vähän aikaseen liikkeellä ja ekaan kahteen tuntiin ei koira löytänyt/saanut mitään liikkeelle. Sitten yksi herättelypätkä ilman tulosta ja vähän sen jälkeen uudesta paikasta ajo! Itse opettelin metsässäoloajan Tracker Hunterin käyttöä ja seurailin mielenkiinnolla nopeuksia, Röllistä tiesi sen olevan haussa, kun nopeudet olivat 3-5km/h ja ajossa, kun nopeudet olivat 10-11km/h. En itseasiassa edes ensin ollut varma, oliko Rölli ajossa, kun olin itse jo palannut tallille ja ottanut ensimmäisen kolmesta hevosesta sisälle, kun kuulin, että kyllä se nyt väkisinkin haukkuu ja hihitellen vielä soitin pantaankin ja haukkuihan se, nopeus 11km/h. Kun sitten nousin yläpihalle, tulikin rusakko jo  minua vastaan ja teki silmukan ja katosi jonnekin vanhan tallin vieruspöheikköön. Rölli selvitteli hukkaa ja sai ilmeisesti sitten pidemmältä taas tallin takaa jostain vähän vainua ja jatkoi vielä jonkun aikaa ajoa. Kun se lopulta tuli taas takaisin, tuli se ihan eri suunnasta, mistä oletin sen palailevan. sitten se kävi vähän laitumilla etsimässä rusuja ja lopulta päätyi peltojen kautta taas toiseen ajoon - myös tämä rusakko hyppäsi melkein syliini metsän puolelta hiekkatielle juostessaan! Tuli vissiin taas hukka ja siitä sain vihdoin pyydystettyä Röllin kiinni ja pakkasin autoon, 3,5 tunnin "treenin" jälkeen.

Sunnuntaina sitten oli molempien koirien kanssa agiepikset, mölliluokka. Vähän jännitin, kun kenttä ei ollut täysin aidattu, että lähteekö Rölli livohkaan, mutta paria pientä kaikkoamista (ensin ratahenkilökuntaa moikkaamaan ja sitten vähän nuuskuttelua ennen radan jatkamista) lukuunottamatta sehän meni hienosti! Tosin noi kaikkoamiset aikaansai sen, että ihanneaika ylittyi reeeeeeilusti ja tietty virheitäkin tuli ja oltiin sitten sijalla 3/3 :D Mutta olin kuitenkin tyytyväinen, koska se toimi hienosti aina kun vain toimi ;D Roosa oli aamusta ollut vähän kyyhky/sorsametsällä ja sillä oli täten pahimmat energiat poissa, jolloin se keskittyi hienosti tekemään, eikä höseltämään - tuloksena ainoana koirana ihanneajan alitus, mutta harmilliset 5 virhepistettä puomin nousupuolen kontaktivirheestä - joka tosin oli melkein odotettavissa oleva juttu, vaikka koetinkin saada sen kontaktin ottamaan. Ihan huippu fiilis, etenkin kun näin ratahenkilökunnan "riemun" kun edes joku pysyi ihanneajassa ja ihan keveästi. Kaikenlisäksi muut olivat niin hitaita ja tekivät niin paljon enemmän mokia, että Roosa voitti luokan <3 Olin aivan tolkuttoman tyytyväinen. Harmitti tosin, etten ilmoittanut myös 1-luokkaan, kun ei sitä kokeilleista monella muullakaan ollut kepit läheskään hallussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti